Dakisolatie, kan ik een premie krijgen?

Dakisolatie is een manier van isoleren waarmee op korte termijn al direct aanzienlijk kan worden bespaard op energiekosten. Om isolatie extra te stimuleren zijn er hiervoor premies in het leven geroepen. Lees er meer over in dit artikel!

Dakisolatie premie

Premie dakisolatie

Voor dakisolatie uitgevoerd door een isolatiespecialist maar ook isolatie die door uzelf uitgevoerd is kan, onder bepaalde voorwaarden, een premie van de netbeheerder worden verkregen. Daarnaast is het ook zo dat wanneer de zolder niet als leefruimte gebruikt wordt, er ook in aanmerking kan worden gekomen voor een dakisolatie premie als de zoldervloer wordt voorzien van isolatiemateriaal.

Voorwaarden premie

In principe komt u in aanmerking voor een premie dakisolatie wanneer u de woning waarvan het dak geïsoleerd wordt vóór 1 januari 2006 is aangesloten op het distributienet van uw netbeheerder.

Hoogte dakisolatie premie

De hoogte van de uit te keren premie per vierkante meter is afhankelijk van het jaar waarin de dakisolatie geplaatst is of wordt en daarnaast ook van de isolatiewaarde van het isolatiemateriaal.

– Met een Rd-waarde van ten minste 3,5 m2 K/W kunt u €3 per m2 terugkrijgen wanneer u de isolatie zelf geplaatst heeft. Heeft u deze laten plaatsen, dan kan er €6,- per m2 terug worden gekregen.
– Met een Rd-waarde van ten minste 4 m2 K/W kunt u €3,50 per m2 terugkrijgen wanneer u de isolatie zelf geplaatst heeft. Heeft u deze laten plaatsen, dan kan er €7,- per m2 terug worden gekregen.
– Met een Rd-waarde van ten minste 4,5 m2 K/W kunt u €4 per m2 terugkrijgen wanneer u de isolatie zelf geplaatst heeft. Heeft u deze laten plaatsen, dan kan er €8,- per m2 terug worden gekregen.

Wanneer u een beschermde afnemer bent, dan worden bedragen nog eens met 50 procent verhoogt.

Belastingvermindering

Als u heeft geïnvesteerd in dakisolatie, uitgevoerd door een erkende vakman, dan kunt u in 2015 een belastingvermindering van 30% krijgen op het factuurbedrag van de isolatieklus. Het maakt in dit geval niet uit of u eigenaar bent of huurder.

Comments are closed.