Is huurtoeslag ook voor jouw van toepassing?

Er zijn ontzettend veel mensen die een woning huren van een woningstichting of dergelijke. Het gaat erom dat je de woning huurt en niet hebt gekocht. Je hebt dan misschien recht op huurtoeslag. Hiervoor zou ik huurtoeslag.org bezoeken en zelf eens uitrekenen of ik daadwerkelijk recht op heb op deze toeslag. Wel zijn er verschillende gegevens nodig om een correcte berekening te maken. De voorwaarden om in aanmerking te komen voor de toeslag kan je het best bij de belastingdienst bekijken. Ieder jaar veranderd er wel iets waardoor het kan zijn dat je niet of juist wel in aanmerking komt.

Benodigdheden voor berekening huurtoeslag

Je bent dus geinterreseerd in het aanvragen van huurtoeslag. Je wilt weten wat je nodig hebt om een correcte toeslag aanvraag in te dienen.  Zie hieronder welke informatie in ieder geval nodig is;

  1. het soort huurhuis dat je hebt
  2. De hoogte van de huur
  3. Hoeveel salaris ontvang je?
  4. Uw leeftijd is van belang
  5. Alleenstaand of woon je met meerdere mensen in één huis?

Heb je de benodigde informatie bij elkaar dan kan je beter de voorwaarden goed door te nemen. Zit het goed in elkaar kan je eerst een proefberekening maken bij de belastingdienst. Je dient iedere vraag te kunnen beantwoorden en ziet zo ook direct welke infomatie nog meer van toepassing kan zijn. Het kan zijn dat de proefberekening soms niet klopt. Er kunnen verschillende oorzaken zijn dat de proefberekening niet de juiste uitkomst weergeeft.

  • Vermogen groter dan is toegestaan voor huurtoeslag
  • In het jaar waarvoor u een berekening maakt wordt u AOW-er
  • Je hebt een kind en bent jonger dan 23 jaar
  • Je bent nog geen 23, hebt een handicap en geen aangepaste woning
  • Er een bijzondere situatie bij u van toepassing is.

Het is tijd om de toeslag aan te vragen. Ga naar huursubsidieberekenen.com en maak een definitieve berekening. Zouden er toch fouten gemaakt zijn zal je het jaar erop moeten terugbetalen of krijg je juist extra geld. KAn je niet goed met geld omgaan kan je er zelfs voor kiezen om de huurtoeslag direct naar de verhuurder te laten overmaken. Het maandbedrag zal hierdoor lager uitvallen en zelf heb je niet de kans om deze toeslag stiekum op te maken. Veel mensen gebruiken tegenwoordig de toeslagen voor andere zaken.

Comments are closed.